Örebro

Intresseanmälan Valdagen

Här kan du skicka in en intresseanmälan för att bli röstmottagare på valdagen den 11 september 2022. OBS! Detta gäller alltså valdagen, vill du jobba i förtidsröstningen ska du anmäla dig under fliken "Ansökan"

Du måste fylla i din mailadress utan autofill, annars kan systemet säga att det inte är en korrekt mailadress. Formuläret fungerar bäst med webbläsaren "edge".

Kommunikationen kommer i första hand ske via e-post men eventuella påminnelser kommer också att kunna skickas per SMS.

Den fortsatta processen

Efter att du har gjort en intresseanmälan kommer Valkansliet granska din ansökan och återkomma till dig om det finns några oklarheter.

Under våren sker utplaceringen av röstmottagare i vallokalerna. I slutet av maj kommer placeringarna vara klara. Du får ett meddelande när du kan logga in med hjälp av bank-ID på "Min sida" för att se preliminär placering och bekräfta den. Då kan du också se när utbildningen för din arbetsgrupp kommer att äga rum.

Utbildningarna kommer att hålla i augusti och är obligatoriska även om du tidigare jobbat i val. Det finns möjlighet att byta till ett annat kurstillfälle via "Min sida" om det föreslagna datumet inte skulle fungera. Tänk på att det finns fördelar med att träffa de man ska jobba med i samband med kursen.

GDPR

I och med att du gör en intresseanmälan för att arbeta i valet godkänner du att Örebro kommun får hantera dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

 

Intresseanmälan Valdagen
Tillgång till bil
Körkort