Örebro

Ansökan förtidsröstning

Här kan du skicka in en ansökan för att bli röstmottagare i förtidsröstningen! Vill du anmäla intresse att jobba i vallokal på valdagen gör du i stället din anmälan under fliken "Intresseanmälan".

Du måste fylla i din mailadress utan autofill, annars kan systemet säga att det inte är en korrekt mailadress. Formuläret fungerar bäst med webbläsaren "edge".

Förtidsröstningen börjar den 24 augusti och pågår fram till valet den 11 september.  Arbetet sker både under dagtid på vardagar, men även kvällstid och helger enligt ett schema. Det är viktigt att du kan jobba under hela perioden.

Kommunikationen kommer i första hand ske via e-post men eventuella påminnelser kommer också att kunna skickas per SMS.

Den fortsatta processen

Efter att du har gjort en ansökan kommer Valkansliet granska den och återkomma till dig om det finns några oklarheter.

Under mars - maj sker utplaceringen av röstmottagare i vallokalerna. När det är klart får du ett meddelande att du kan logga in med hjälp av bank-ID på "Min sida" för att se preliminär placering och bekräfta den. Då kan du också se när utbildningen för din arbetsgrupp kommer äga rum. 

Utbildningarna kommer att hållas i augusti och är obligatoriska även om du tidigare jobbat i val. Det finns möjlighet att byta till ett annat kurstillfälle via "Min sida" om det föreslagna datumet inte skulle fungera. Tänk på att det finns fördelar med att träffa de man ska jobba med i samband med kursen. 

GDPR

I och med att du gör en intresseanmälan för att arbeta i valet godkänner du att Örebro kommun får hantera dina personuppgifter i enlighet med GDPR.

 

Ansökan förtidsröstningKörkort
Tillgång till bil

Varför vill du medverka i valet? Skriv gärna några rader om dig själv. T.ex. sysselsättning, erfarenhet av röstmottagning m.m.